Lak Produkter

Lak Produkter

 

Dette er kun et mindre udvalg af vore fade, lamper og lakeret keramik. I løbet af de næste uger vil vi vise mange flere emner inden for alle produktgrupper.

 

Ring til os i dag!

Og bliv forhandler af vore produkter. 

Du er altid velkommen til at kontakte os. Vi ser frem til at høre fra dig.

 


Fuglevadsvej 42
Lyngby 2800
Denmark

Tif: 0045 26597579

 

 

 

 

 

 


 


 


 

 

 

 
 
 

 

 


 

 


 

 

 


 

 

 


 

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Som nævnt ovenfor er lak kunst også en af de ældgamle traditionelle kunsthåndværk traditioner man finder i Viet Nam. Man kan finde eksempler på vietnamesisk så langt tilbage som for to tusinde siden.

De særlige ingredienser er harpiksen fra træet Sumac Rhus Vernicifera, det såkaldte ”laktræ”, heraf navnet vernici(vernis eller fernis), der gror i den nordvestlige del af Viet Nam. Lakken udvindes ved at man skærer i træets bark, hvorefter den harpikslignende væske løber ud.

I dag fremstiller man utallige forskellige emner med lak. Oftest dekoreres emnerne med traditionelle asiatiske motiver, hvor i man typisk indlægger perlemor, æggeskaller og bladguld. Under dekorationerne har man ofte et lag af bladsølv, der giver det karakteristiske metalliske skær.  Herefter skal emnet lakeres, oftes 12-14 gange, hvor hver enkelt lag skal nå at tørre i tre dage og herefter slibes med smergellærred  i vand. Processen er derfor meget tidskrævende og produktions tider på 70-100 dage er helt sædvanlige.

Vi har valgt at kombinere denne ældgamle kunstart med europæisk nutidige kunstnere fra det tyvende århundrede, hvorved vi synes at motiverne på denne måde får helt nyt liv og dybde. Vore lak emner findes både som smukke reliefmalerier med perlemors og æggeskals indlæg samt i mere glatte udgaver med det karakteristiske bladsølvunderlag, der giver en flot dybde i motivet.

Vore smukke lakprodukter omfatter lamper, fade, skåle, tallerkner, vaser, bakker mm.

 

To be informed of the latest articles, subscribe: